Seznam alergenů pro jídelní lístek
- 1 Obilniny obsahující lepek (t.j. pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut anebo jejich hybridní odrůdy).
- 2 Korýši a výrobky z nich
- 3 Vejce a výrobky z nich
- 4 Ryby a výrobky z nich
- 5 Arašídy a výrobky z nich
- 6 Sójová zrna a výrobky z nich
- 7 Mléko a výrobky z něj
- 8 Ořechy (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy a queenslandské ořechy a výrobky z nich.)
- 9 Celer a výrobky z něj
- 10 Hořčice a výrobky z ní
- 11 Sezamová semena a výrobky z nich
- 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších jako 10 mg/kg anebo 10 mg/l. /konzervanty/)
- 13 Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- 14 Měkkýši a výrobky z nich
Nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8